Hyperic hladno ceđena ulja

1. Susamovo ulje 250 ml

2. Bundevino ulje 250 ml

3. Laneno ulje 250ml

4. Kokosovo ulje 150g i 250g

5. Ulje crnog kumina 30 ml

 

Susamovo ulje

Susamovo hladno ceđeno ulje Hyperic najčešće se koristi za jelo, pravljenje preliva i soseva, dodaje se hrani radi poboljšavanja ukusa, ali se koristi i za spoljnu upotrebu.

Naše susamovo hladno ceđeno ulje blagog je ukusa i svetle boje, jer je ceđeno od sirovog susama.

Ovo ulje puno je antioksidanata, sadrži vitamin E i fitosterole, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u telu, što može smanjiti rizik od razvoja hroničnih bolesti. Ima uravnotežen odnos omega-3, omega-6 i omega-9 masnih kiselina, te se smatra da može pomoći u smanjenju LDL holesterola i triglicerida, koji igraju ulogu u zaštiti vašeg srca.

Mnoge kulture su koristile susamovo ulje u tradicionalnoj medicini kao protivupalno sredstvo i za lečenje bolova u zglobovima, zubobolja, posekotina, ogrebotina i predmenstrualnih grčeva na pr.

Susamovo ulje može pomoći u regulisanju nivoa šećera u krvi, ojačati vašu kosu i dati joj sjaj, a tirozin koji se nalazi u njemu pojačava serotonin, što može pomoći u borbi protiv osećaja stresa i depresije.

NAPOMENA: Ovo ulje je hladno ceđeno od sirovog semena, bez ikakvih dodataka i nefiltrirano, zbog čega je moguća pojava taloga.

 

Bundevino ulje

Bundevino hladno ceđeno ulje, predivnog orašastog ukusa, ima svoju kako kulinarsku, tako i kozmetičku upotrebu.

Ovo ulje dobar je izvor kalijuma, magnezijuma, kalcijuma, gvožđa, cinka, fosfora, kao i polinezasićenih i mononezasićenih masti, zbog čega se smatra da može poboljšati nivo holesterola u krvi, što može smanjiti rizik od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2.

Bundevino hladno ceđeno ulje je bogat izvor vitamina i minerala, zbog čega naročito može pomoći u poboljšanju zdravlja prostate, lečenju urinarnih poremećaja, podsticanju rasta kose, a smanjenjem holesterola i visokog krvnog pritiska poboljšati zdravlje srca.

Naš predlog je da napravite jednostavnu, toplu salatu za večeru, od toplog kuvanog belog krompira i rendanog svežeg kupusa, začinjenu solju i biberom i bogato prelivenom bundevinim hladno ceđenim uljem. Uživajte!

NAPOMENA: Ovo ulje je hladno ceđeno od sirovog zrna, bez ikakvih dodataka i nefiltrirano, zbog čega je moguća pojava taloga.

 

Laneno ulje

Laneno hladno ceđeno ulje koristi se u ishrani, ali i kao lek. Njegove zdravstvene koristi mnogo su veće od ostalih biljnih ulja

Sadrži alfa-linolensku kiselinu (ALA), jednu od esencijalnih omega-3 masnih kiselina, važnu u prevenciji bolesti srca, koja čini arterije elastičnijim i smanjuje krvni pritisak, ima važnu ulogu u prevenciji starenja mozga, može smanjiti nivo holesterola, kao i upale, zbog čega se smatra da je laneno ulje korisno za reumatoidni artritis i druge inflamatorne bolesti. Kažu da je jedna kašika lanenog ulja dovoljna kako biste zadovoljili dnevnu potrebu organizma za alfa-linolenskom kiselinom.

Ovo ulje olakšava zatvor, ali treba biti oprezan u dužini njegovog konzumiranja.

Konzumiranjem lanenog hladno ceđenog ulja možete poboljšati izgled vaša kože, tako što će ona postati glađa, hidriranija i manje osetljiva. Fenoli, flavonoidi i lignini, prisutni u ulju, poboljšavaju stanje folikula dlake, a zbog svog antioksidativnog svojstva štite i pospešuju zdrav rast ćelija na koži glave.

Neke studije pokazuju da konzumiranje ovog ulja utiče na smanjenje svraba, suvoće i zamora očiju, kao i da je pokazalo pozitivne rezultate u sagorevanju masti i pospešivanju mršavljenja.

 

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je jedno od ulja o kojima zadnjih godina možete pročitati dosta novinskih članaka, koji pišu o njegovim dobrobitima za zdravlje i lepotu vaše kose i kože, a i neizostavan je sastojak brojnih recepata za pravljenje smutija, ukusnih kafa, mlečnih napitaka, kolača, preliva.

Kokosovo ulje sadrži mnogo hranljivih sastojaka koji mogu doprineti zdravlju. Sadrži masne kiseline koje mogu pomoći u poboljšanju kognitivnih funkcija, metabolizma i zdravlja kose i kože.

Laurinska kiselina koja se nalazi u kokosovom ulju može ubiti štetne patogene, poput bakterija, virusa i gljivica.

Hidrira kožu i može biti efikasno u borbi protiv suvoće, a kosu štiti od oštećenja i daje joj lepši i zdraviji izgled.

 

Ulje crnog kumina

 
 

HYPERIC

Adresa HypericKontakti Hyperic

Telefon HypericFacebook Hyperic